KP says

Netflix Danmark anmeldelse efter 30 dages gratis brug [Tech Comment]

Netflix Danmark anmeldelse efter 30 dages gratis brug
Netflix tilbyder en gratis 30 dages prøveperiode og det besluttede jeg mig da øjeblikkeligt for at teste. Jeg har netop afmeldt Canal+ (nu kaldet C more) pga. dalende kvalitet af de film de viste, så der er grundlag for at finde en værdig afløser.

Udvalget

Det første man må konstatere, er at udvalget er ret begrænset - både i det hele taget og i forhold til den amerikanske version af Netflix. Der er tale om film og serier med flere år på bagen, og i det hele taget er der ret mange skæve og alternative titler. Man skal altså på ingen måde forvente at finde hverken nye film eller en komplet samling af Hollywood blockbusters. Der er dog mange gode ting imellem, og Netflix er god til at foreslå ting, der teoretisk set burde falde i din smag. Jo mere du fortæller Netflix om din smag, jo bedre bliver den til at hjælpe dig videre.

Platforme

Det kører f.eks. fint på en WD TV Live box, og det skulle også virke fint fra f.eks. Apple TV. Det virker selvsagt også fra PCen og fra diverse mobil apps. Faktisk blev jeg ret glad for appen til min Windows Phone, som virkelig fungerede fremragende til at se film på. Man kan så switche mellem forskellige platforme. Netflix holder styr på, hvor du er nået til i filmen.

Det er dog et stort problem, at der ikke findes Netflix applikationer til relativt nye smart-tv fra store producenter som f.eks. Sony. Har du en 2010 eller 2011 model, så kan du glemme det. Kun 2012 modeller understøttes. Det er jo under al kritik, når der findes en app til den amerikanske version af Netflix til de selvsamme modeller.

Filmlister

Det er direkte tåbeligt, at man ikke kan få en liste over alle film eller evt. opdelt efter kategori. Man kan kun benytte de forslag Netflix kommer med eller alternativt søge specifikt på filmnavn (det er spild af tid med det begrænsede udvalg.) Man kan heller ikke lave en liste over film man gerne vil se, hvilket også er meget brugerfjendsk.

Kvaliteten

Generelt er kvaliteten meget tilfredsstillende. Film starter med det samme og visningen er stabil og i god kvalitet, som typisk svinger mellem HD og SD afhængigt af filmen og af forbindelsen.

Undertekster

Flere hidser sig op over de gule undertekster. Det ser jeg nu ikke som noget problem, og alternativt kan de jo skjules. Generelt har der været danske undertekster til alt, jeg har set.

Pris

79 kr pr. måned er bestemt yderst fornuftigt, hvis udvalget altså øges.

Den amerikanske version

Hvis du vil have det større udvalg fra den amerikanske Netflix, så er det yderst nemt at opsætte en VPN forbindelse til dét formål. Der findes masser af vejledninger til dette på nettet. Jeg synes desværre, at det går udover kvaliteten af forbindelsen. Der var problemer med at opnå HD kvalitet, og desuden går man jo glip af danske undertekster. Du kan sagtens oprette dig i Danmark og af og til benytte den amerikanske tjeneste via VPN, det er der teknisk ikke noget i vejen for. Dog er det formentligt ikke helt lovligt, så det må du gøre op med dig selv.

Konklusion

Det var sjovt at prøve, og jeg kan sagtens se mig selv som fremtidig kunde, men pga. det smalle udvalg har jeg valgt ikke at forsætte mit abonnement. Jeg vil dog meget gerne tro på, at udvalget vil blive udbygget og forbedret løbende, og i så fald vil jeg meget gerne vende tilbage.

Men Netflix har en politik om, at ikke-abonnenter ikke kan browse deres film katalog. Det gør det jo umuligt for mig at se, om de bliver bedre, så det har nok lange udsigter med at se mig tilbage som kunde. Jeg gider ikke købe katten i sækken. Man kan trods alt finde bunker af nyere dvd film til 30 kr i handlen.

Men alt i alt er det en god begyndelse. Det har bestemt fremtidspotentiale!


Rating: 3

Content Type: Tech Comment

Language: DK

Updated: 2012-11-16 19:21

Created: 2012-11-16 19:06

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙