KP says

Copenhell - 2016 [Concert Review]

Et tilbageblik på Copenhell 2016

Dette var mit 5. år på Copenhell, i de 7 år festivalen har eksisteret. Festivalen var - specielt i de tidlige år - helt unik. Der var god plads, rimelige priser, hyggeligt at være, plads og rum til masser af nye indtryk og musik oplevelser. Lad det bare være slået helt fast, at sådan er det slet ikke længere.

Copenhell - år 7 - er blevet absurd dyr (mad og især drikke), der er ALT for pakket overalt, der er ofte køer til alt (fra øl til svinske lokummer), hyggen er stort set væk. Copenhell har solgt sin sjæl for ussel mammon, og er hastigt ved at blive til Wacken Open Air - 2. Ved omkring 10.000 betalende gæster var den oprindelige festival oplevelse stadig intakt, til Black Sabbath lørdag aften var der måske det dobbelte? og mindst halvdelen var der kun for at se giraffen. Ved at øge salget af billetter dramatisk, og ved at udvide fra 2 til 3 dage, har man kvalt festivalen i jagten på større bands.

Jeg må konkludere, at jeg efter i år ikke længere er forelsket i Copenhell. Jeg vil dog ikke udelukke, at jeg dukker op igen, hvis musikprogrammet ellers insisterer, men efter, at jeg de sidste par dage har ligget i min smadrede krop, og har vendt festivalen i mit hoved, så er det helt tydeligt, at den oprindelige Copenhell festival ikke længere eksisterer. Begrænsningens ædle kunst gælder også her, og arrangørerne fejler big time i den kategori.

Nå, men hvad så med musikken? Programmet var da ret fedt? Yep, det var det faktisk. Men måske alligevel for kommercielt, som en del også har beklaget sig over. Problemet er, at det tiltrækker alt for mange mennesker, og for mange af de forkerte mennesker. Men nok om det, musik blev der sagt!

[Image no longer online]

Musikalsk Lagkage:

Jeg elsker legendariske Alice Cooper, og det var suverænt, at Copenhell havde fået ham i år. Der var en ret irriterende scene-bro, som gik ud midt fra scenen og ødelagde lidt af stemningen, men på den anden side, så gav det fedt udsyn for mig. Alice sang rigtig godt denne aften, og der var masser af det velkendte horrorshow. Det hele var klart lidt for meget auto-pilot, men bandet er afsindigt velspillende, og Motörhead's "Ace of Spades" i setlisten var en smuk gestus til en anden legende. Klart godkendt.

Abbath var sindsygt fedt, og var hovednavnet for mig, udover The Coop. Desværre var lydmanden faldet i søvn, og bassen var stort set unplugged i 50 ud af 60 minutter. Suk. Da der så endelig kom fuld lyd på, så trak Copenhell stikket midt i sidste nummer. Narrøve. Anyways, selv uden bas - var Abbath tæt på outstanding.

Når nu Lemmy ikke er mere, så er det da vidunderligt, at vi har Abbath. Han har et Motörhead tribute band, Bömbers, der lukkede festivalen klokken lort natten efter lørdag. Det var som at se og høre Motörhead i 80erne. Lydmanden var åbenbart faldet død om af druk, for Abbaths mikrofon var totalt fucked, men så sang vi andre sgu bare endnu højere. Det var en suveræn fest at gå smadret hjem på. Somebody, please book Bömbers til et mindre Københavnsk spillested! Fuck, de er fede.

Kongen var tilbage på Copenhell. Scenen lignede en kopi af sidste gang. King Diamonds show var større og med mere "Abigail", men det var sgu lidt en genudsendelse. Lyden var dog i særklasse god, selvom regnen væltede ned. At høre Mercyful Fates "Melissa" live, var tårevædende smukt.

Det var første gang, jeg så Megadeth. De er lidt indadvendte, men det er faktisk ret catchy rock, og jeg gad godt se dem igen på en mindre scene.

Musikalsk Lort:

Black Sabbath var rædderligt ringe. Ozzy lød som en forladt babysæl, der fik pisk med en hylende kat. Når han altså ikke snøvlede, mumlede og gryntede. Enten har folk ikke set Sabbath tidligere, eller folk var for fulde til at kunne huske, hvor meget bedre Sabbath var engang (f.eks. på Roskilde festival 1998), eller folk er fuldstændigt forblændede af kærlighed til noget, der var engang. Totalt skandale ringe koncert i min bog.

Dropkick Murphys kan faktisk være ganske underholdende på et mindre spillested. På Copenhell's store scene var de malplacerede som ind i helvede. Dette var åbenlyst allerede inden festival-start, så man kan kun undres.

Scorpions druknede i helvedes regn og lyn. Jeg flygtede uden at høre en tone. Jeg har altid hadet Scorpions og specielt deres elendige tågehorn af en forsanger, så det var godt det samme. Desværre gik jeg så også glip af Mikkey Dee på trommer, og filmen Gutterdämmerung bagefter.

Et behersket tak for i år Copenhell, og muligvis på gensyn? Musikken er stadig fed nok, desværre er det sgu efterhånden så som så med resten.

2016 line-up'et inkluderede: black sabbath, scorpions, megadeth, alice cooper, king diamond, dropkick murphys, amon amarth, gutterdämmerung, abbath, artillery, bömbers, grumpynators, and many more...

Mine billeder:

  • [Link removed]
  • [Link removed]

Rating: 4

Bands: Alice Cooper, Abbath, Black Sabbath, King Diamond, Bömbers, Megadeth

Venue: Copenhell, Copenhagen, DK

Concert Date: 2016-06-23


Ticket Price (DKK): 1210

Ticket Provider: Billetnet


Content Type: Concert Review

Language: DK

Updated: 2016-06-28 13:27

Created: 2016-06-28 12:07

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙